IMG_6995.jpg

Perfectie

De Bonen Brander is opgericht in 2020 met passie voor de koffieboer en het doel van De Bonen Brander is om specialty coffee toegankelijker te maken. 

De Bonen Brander brengt de volle tonen van specialty coffee over bij jou in het kopje. Dit doet De Bonen Brander door elke schakel van de koffie keten even veel aandacht te geven van de koffieboer tot bij de koffieliefhebber.

De Bonen Brander heeft zelf direct invloed op het brandproces en alle schakels daarna. De Bonen Brander probeert alle schakels hiervoor ook te perfectioneren door hier indirect invloed op te hebben. De juiste partners worden uitgezocht die het beste beentje voor hebben voor de koffieboer en de hoogste kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat jouw koffiebeleving optimaal is.

Daarnaast heeft De Bonen Brander een open inkoopketen wat te zien valt op de product pagina's. Je kan zien waar de koffie daadwerkelijk vandaan komt!

 
IMG_9146_edited_edited.jpg

De ondernemer

Ik ben Jibbe Sijl, 21 jaar en trotse bedrijfseigenaar van De Bonen Brander. Om te beginnen heb ik altijd de passie gehad om voor mijzelf te beginnen. Dit ben ik gaan combineren met de interessante wereld van koffie!

Ik vind dat koffie puur mag zijn. Drink koffie niet omdat je het nodig hebt maar omdat je het lekker vindt. Proef de ware tonen die verborgen zijn in de koffieboon als: chocolade, noten, fruit of kruid. Dat maakt koffie speciaal.

Wat ik ook belangrijk vind is dat ik weet hoe een product wordt gemaakt, wat het verhaal is en wat voor invloed het product heeft op de wereld. Bij het maken van beslissingen houd ik rekening met deze punten. Daarom heb ik gekozen voor een open structuur voor mijn bedrijf. Door de samenwerking met This Side Up en Trabocca wordt er een eerlijke prijs betaald aan de koffieboeren zodat zij een betere toekomst hebben en dus ook de kwaliteit van hun koffie kunnen verbeteren.

De webshop van De Bonen Brander is de eerste stap in de richting van mijn persoonlijke doel. Dat is het serveren van heerlijke en eerlijke specialty coffee in een eigen koffiespeciaalzaak.

 

IMG_7059_edited.jpg

Het koffie café 

Het koffie café is een plek waar je op je gemak kan genieten van een heerlijke kop koffie. je kan je laten informeren over de koffiewereld en het verschil proeven van specialty coffee. Ook wordt er in het koffie café gestreefd naar perfectie. De Bonen Brander zorgt ervoor dat de juiste maalgraad, watertemperatuur, kopjes, ratio en meer worden toegepast. Door deze stappen ervaar jij de beste smaak bij jou in het kopje!
 

IMG_6995.jpg

Gelijkwaardige partners

Het oude ontwikkelingsmodel is gebaseerd op blanke mensen die koffieboeren vertellen hoe ze hun leven moeten leiden. In plaats van een bepaald ontwikkelingspad te eisen, krijgen de producentenpartners een extra premie waarmee ze zouden kunnen investeren. Of ze nu onafhankelijk willen worden van banken of een ziektekostenverzekering op het platteland willen kopen. De Bonen Brander creëert samen met zijn partners een gelijkwaardige stem in de koffiewaardeketen.

DJI_0006.jpg

Natuur

Indirect helpt De Bonen Brander de koffieboeren via de importeur over te stappen op agroforestry: systemen die een perfecte natuurlijke omgeving voor de koffieboom nabootsen. Door een natuurlijke omgeving te creëren voor deze bomen om in te leven, vraagt ​​het gezonde systeem minder zorg, herstelt het de biodiversiteit, geeft het koffie van betere kwaliteit, genereert het extra inkomsten en trekt het de beste koffiekoper aan.

Sept. 2020

Start Webshop

Nov. 2021

Opening Koffie Café

Assen

Apr. 2022

Erkend Leerbedrijf

3e619dd5afb3b195_sbb-beeldmerk.png