VANAF €39 GRATIS VERZENDING

SIJL LOCATIES

Heden, Geschiedenis & Toekomst
SIJL Espressobar brengt sinds 2021 de beste specialty coffee naar Drenthe en werkt vanuit een passie voor kwaliteit en vakmanschap. In een korte tijd hebben we met ons team een unieke plek gecreëerd waar onze gasten kunnen genieten van uitstekende koffie, viennoiserie, en een uitgebreid aanbod in samenwerking met lokale partners zoals Chocoladebezorgd. Op deze pagina vind je meer informatie over onze huidige locaties en ontdek je hoe SIJL zich ontwikkeld heeft tot een geliefde koffiebestemming in de regio.

CONCEPT STORE

Assen | Gedempte Singel 15
Onze huidige en enige vestiging bevindt zich in het hart van Assen. Deze derde locatie in de stad is het resultaat van hard werken, doorzettingsvermogen en het geloof in een sterk concept. Opgezet door Jibbe Sijl, biedt SIJL in Assen een toegankelijke plek waar hoge kwaliteit, diversiteit en spontaniteit samenkomen. Hier kunnen gasten niet alleen genieten van perfect bereide specialty coffee en versgebakken viennoiserie, maar ook van de unieke samenwerking met lokale partners. Deze locatie is een voorbeeld voor de toekomst van SIJL en laat zien wat er mogelijk is met passie en een toegewijd team.

Team Assen

Jibbe
Ik ben de oprichter van SIJL, een specialty espresso bar in Assen, gedreven door mijn passie voor koffie. Met ons team bieden we hoogwaardige koffie, een warm welkom en unieke ervaringen. Samen bouwen we aan een plek waar koffie en gemeenschap samenkomen.
Esmee
In 2021 begon ik bij SIJL aan de Weiersloop met stage in combinatie met mijn opleiding. Nu werk ik bij SIJL met veel plezier en leer ik elke dag weer wat over specialty coffee. Tevens voer ik graag gesprekken met onze vaste gasten.
Shalissa
Ik werk als weekendkracht bij SIJL en vind het daar vooral leuk en leerzaam. Het gezellige team maakt de werksfeer aangenaam, en ik leer veel over koffie en de processen. Het leukste voor mij is het koffie zetten, ik geniet ervan om de perfecte smaak te creëren. ❤️
Viggo
Als weekendkracht vind ik het erg leuk om bij SIJL te werken. Bij SIJL ben ik erachter gekomen hoeveel er achter koffie schuilt om een goede koffie te zetten. Daarnaast heb ik hier geleerd om koffie met latte art te serveren en heb dit inmiddels goed onder de knie!
Desiree
Ik werk bij SIJL als onderdeel van het team en ben bezig met een reintegratietraject. Ik vind het fijn om bij te dragen aan de sfeer in de zaak en waardeer de band die ik met de collega's heb. Het is leuk om te helpen waar ik kan en samen te werken met een gezellig team.

GESCHIEDENIS

Assen | Warenhuis Vanderveen
Van november 2022 tot mei 2024 bevond SIJL zich te midden van het iconische warenhuis Vanderveen in Assen. In deze bijzondere setting namen we de chocoladewinkel over en maakten we deze onderdeel van ons concept. Hier hebben we niet alleen de espresso-ervaring naar een hoger niveau gebracht met een to-go espressobar, maar ook de chocoladewinkel verfijnd en geperfectioneerd om onze gasten iets unieks te bieden. Deze periode vormde een belangrijke stap in onze groei, waarbij SIJL zowel een veelzijdige bestemming werd voor liefhebbers van koffie als voor chocoladeliefhebbers.
Assen | Weiersloop 15
Op slechts 54 m² opende SIJL haar deuren als een traditionele espressobar, geheel gericht op specialty coffee. Deze kleine, levendige plek, vergelijkbaar met een verborgen barretje in een Amsterdams tussenstraatje. Hier legden we de basis voor wat SIJL vandaag is: een espressobar waar vakmanschap, sfeer en kwaliteit voorop staan. Vanuit deze knusse ruimte hebben we geleerd en gewerkt om te groeien naar de plek waar we nu staan, met het streven om specialty coffee toegankelijk te maken voor iedereen.

BEZOEK ONS

Adres
Gedempte Singel 15, Assen
Openingstijden
Ma - Vr: 10.00 - 17.30 Za: 10.00 - 17.00
Contactgegevens

TOEKOMSTIGE VESTIGINGEN

Naast onze huidige vestiging zijn we bij SIJL altijd opzoek naar entrepreneurs die dezelfde passie hebben als dat wij dat hebben voor kwaliteit. Wij ondersteunen entrepreneurs in dit proces om hun eigen espressobar op te richten of hun eigen espressobar te versterken.