top of page

Koffiedik 
Compost

Koffiedik bevat voedingstoffen, zoals kalium en stikstof, Koper en magnesium. Groene compost zoals koffiedik is een compostgroep met weinig structuur. bij het gebruik van veel koffiedik adviseren wij het te mengen met met bruine compost… Compost met structuur en koolstof.

Koffiedik heeft een pH-bereik van 5,8 tot 6,2, wat goed is voor de teelt. Het bevat daarnaast iets meer dan 2% stikstof, met 0,06-0,3 % fosfor en 0,6-1% kalium. Deze combinatie van stoffen zorgt ervoor dat het geschikt is voor zowel de vegatieve fase als de bloeifase.

Een licht zurige grond is goed voor planten, denk hierbij aan Hortensia of Rododendrona… Deze zijn gek op het bruine goud! Ook vinden je wortelen, pompoenen en tomaten koffiedik erg fijn!

Koffiedik gratis af te halen in Assen

Image by Anaya Katlego

Afhalen

Gratis afhalen:

Onze koffiedik kan je gratis afhalen voor de composthoop. Neem een eigen luchtdichte bak mee en Sijl Coffee Specialties vult jouw bak met de beschikbare koffiedik. Gebruik jouw koffiedik voor jouw moesttuin of in je eigen tuin om je planten nog mooier te laten bloeien. Sijl noemt koffiedik: 'Specialty Compost' :)

Koopmansplein 16 (Warenhuis Vanderveen, tussen de DA en de roltrap)

Groot afnemers

1. Buurtmoestuin Valkenstijn 
2. Buurtmoestuin Schakelveld
bottom of page